Dags att börja mata de små vännerna i trädgården. Snö och kyla gör tillvaron tuff för de fåglar som övervintrar i Sverige. Jag bidrar med lite frön och annan fågelmat i trädgården så blir tillvaron lite enklare för fåglarna. De behöver fett för att klara kylan. Att bli fågelmatare och hänga upp ett fågelhus ger också en chans att titta lite närmare på fåglar som annars kanske mest skymtar på avstånd. Men idag var småfåglarna som bortblåsta så fort jag ställde mig i fönstret med kameran.

Fågelhuset har hängt med några år nu, ekorren brukar krypa utmed repet ner till fågelhuset och då kan det hända att spröjsen trillar ut men än så länge har det gått att laga det lilla huset.

Jag matar bara fåglarna under vinterhalvåret. För att hjälpa fåglarna att hålla värmen under natten och kalla dagar är det bra med lite extra mat från oss människor. Fåglar är rörliga och har flera matställen som de uppsöker om fågelmaten tar slut på ett ställe. Fågelhuset brukar vara extra välbesökta tidigt på morgonen, då fåglarna laddar om med nya fettreserver. Och under eftermiddagen, då fåglarna äter för att klara nattens kyla.

Här är det närmsta jag kom idag, kan det vara en nötväcka?

Känner mig fortfarande hängig idag så jag tar det lite lugnt idag också så kan jag kanske gå till jobbet imorgon.
Färdigställde en krans till ytterdörren som jag påbörjade i torsdags, i år blir kransarna lite mer minimalistiska. Kransen till ytterdörren skapade jag av idegran, batteridriven elslinga och ett bronsigt sidenband, enkelt och elegant.

Vår ytterdörr satte vi in för snart 4 år sedan, se här, en bra investering och jag blir glad varenda dag jag kommer hem och blir välkomnad av denna vackra dörr Florö från Bovalls dörrbyggeri.

Ville inte vara med på bild
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram