Anders röjde ur ena sidan av vår stora rabatt mot gatan och vi funderar vad vi skall plantera där. Rabatten ligger nära en tall som gör att jorden är ganska sur och det är viktigt att tänka på när man väljer växter. Vi funderar på idegran, rhodondendron och någon marktäckare. Här har jag tre förslag:

1.Dvärggran
2.Bolltuja
3. Pyramidtuja
4. X Kryptuja

1. Dvärgstamsyren
2.Dvärgbergtall
3.Bolltuja
4.X Kryp-en

1.Idegran
2.Dvärgstamsyren
3.Litlee Lime Hortensia
4.Gulltörel
5.X Näva Cambridge marktäckande

Idag blev det en trädgårdsdag, först fixade vi lite här hemma, klippte gräset, rensade krukorna från nedvissnande lökväxter. Lökarna (påsklilja och pärlhyazint) ligger nu på tork i förrådet, i höst skall jag plantera dem i trädgården. De kommer att glädja mig i många år och sprida sig allt mer när jag planterar dem i trädgården efter att blomfägringen är över. Plantera ca 3 ggr lökens höjd, det betyder ca 10 cm djupt för påskliljor och tulpaner och ca 6-7 cm för smålökar. Ge dem lite benmjöl i samband med planteringen och gärna en gång till på hösten. Glöm inte att sätta en etikett där du planterat, det brukar ju sitta en sådan i krukan när du köper lökarna. Detta för att du på hösten ska komma ihåg var du har dem när du ska plantera höstlökar. Blasten bör få vissna ner i sin egen takt under sommaren för att ge löken näring.

Sedan åkte vi och köpte en ny kätting till bryggan och lite blommor och grönsaksplantor på Plantagen och åkte ut till sommarhuset. Nu har jag börjat med min Potager läs om mina planer här. Vi passade på att köra runt bryggan från Solbryggan och hängde den på bojen tills det är dags att montera flytbryggan, det är bra att passa på med bryggflyttning när det är inte är så mycket vind. Och nu bli det Melodifestivalen, heja Tusse.

Trädgårdsskisser för hörnrabatten
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram