Jag har gått och räknat på när mina luktärtor skall börja blomma, jag har läst att de börjar blomma ca 10 veckor efter sådd. Det har säkert gått 13 veckor efter sådd nu men så hade de haft en tuff start när jag planerade ut dem i värsta snörstormen, läs här. Och jag var lite ovarsam när jag skulle planterade ut dem på friland, drog av rötterna så de fick börja om som en toppad luktärt, så tar man allt det i beaktande så är det nog nu de skall börja blomma. Och jag har ju bara fått en liten blomma som inte har slagit ut än men ändå….

Luktärtorna här hemma i stan planterade jag ut några veckor innan dem vid sommarhuset, och plantorna ute vid sommarhuset var inte mycket att hurra för torra och gula men de har tagit sig, jag vattnar med flytande näring. Det är tydligen viktigt att ha lite näring vid varje vattning. Och ju mer du plockar av blommorna desto mer blommar de, win, win säger jag.

Så nu hoppas jag att det blir en härlig luktärtsommar med många plockade luktärtsbuketter.
Idag har jag varit på Blomsterlandet och köpt en hortensia till ytterdörren, begonior och lavendel som skall ersätta penseerna som gjort sitt. Köpte penseerna till påsk så nu har de hängt med drygt 2,5 månad och det var lite svårt att slänga dem för de var fortfarande så fina. Förutom begoniorna och lavendeln flyttade jag ut fiolfikusen som ser ut att behöva ett miljöombyte, och yuccapalmen som också ser ut att må bra av att komma ut en stund.

Passade på att köpa floristtejp och bindtråd till kransverkastaden som vi brukar ha på midsommar. I vanliga fall är vi bara familjen men förra året då vi inte fick fira som vanligt med dans runt stången så var vi en större grupp som band kransar, kompisar till Ola och Hanna och ö-grannar. Jag skall också förbereda några extra kransstommar så man kan koncentrera sig på själva designen. Så här såg kransarna ut förra året.

Och som ni ser på bilden så blir det en bebiskrans i år också så roligt.

Nu blommar mina luktärtor
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram