Onsdag är auktionsfirman Effectas start inför auktionsveckan som avslutas på söndag eftermiddag. Mitt senaste auktionsfynd från Effecta var min fina Lamino stol se här, nu har jag plockat ut 12 föremål från veckans auktion som tilltalar mig.
GARNVINDA / PIEDESTAL, furu, 1800-tal, vill ha till min stora Monstera i vardagsrummet som jag skrev om igår.
HANS J WEGNER, serveringsvagn, Andreas Tuck, Odense, Danmark 1960-tal, till hörnet på soffan i vardagsrummet.
GUSTAV AXEL BERG, möjligen, karmfåtöljer, ett par, 1940-tal, fina men behöver inte fler fåtöljer just nu.
SÄNGAR, ett par, teak, 1950/1960-tal, skulle man kunna använda som en dagbädd.

TIDNINGSBORD, teak, stringmodell, 1950/1960-tal , till kortsidan av soffan i vardagsrummet.
GOLVLAMPA, mässing, Luxus, Vittsjö, 1900-talets andra hälft, ersätta vår fula golvlampa i vardagsrummet.
STIG LINDBERG, servisdelar, 5 delar, “Spisa ribb”, Gustavsberg, vem vill inte ha en spisa ribb servis?
TAPIO WIRKKALA, kanna, “Ultima Thule”, Iittala, kanna som kan dubblera som vas.

TVÄTTKORG, rotting, 1900-tal, för kuddförvaring i sommarhuset
LINNEHANDDUKAR, 16 st , sy om till fina linneservetter
HANS-AGNE JAKOBSSON, ljusstakar, ett par, Markaryd, 1960-tal, älskar Hans-Agnes fina ljusstakar.
SOLGLASÖGON, Ray-Ban “Aviator Large Metal”, supersnygga solisar, gillar den bruna toningen.

Igår glömde jag skriva om dagens tema som var rensa utgångna produkter och då tänker man oftast på livsmedel, läkemedel eller smink som har gått ut på datum. Men jag tänkte utanför boxen och sorterade ut några av mina trosor som hade passerat bäst före datum med råge. Och som ett brev på posten, eller trosor på posten, så låg ett paket med mina nya trosor från sloggi som jag beställde häromdagen. Jag valde en maxi model som går upp på magen en bit, kanske lite tantigt men en väldigt skön vardagstrosa som kan rekommenderas. Jag köpte vita, grå och svarta trosor. 100 % bomull är viktigt för mig.

Ett dussin utvalda föremål från veckans auktion
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram