Ända sedan vi köpte vårt sommarhus på Ön har vi drömt om att ersätta gamstugan med en splitter nytt sommarhus. Anders skickade mig en länk till Bimhouse fritidshus Cecilia.
Och i vanlig ordning gjorde jag en situationsbild av huset på vår tomt.

Fritidshuset Cecilia är ett mellanstort sommarhus med brant tak. Allrum och kök med generös rumshöjd ger en luftigt social yta Köket rymmer gott om förvaring och är placerat lite separerat också med högt i tak. På övervåningen som har fint och mysigt snedtak finns dels det öppna loftet samt två rum med var sin fönsterkupa. Cecilia placeras förslagsvis med entrésidan mot sydost och gaveln med pergolan mot sydväst – så nyttjas solens bana bäst.

Köket och vardagsrummet skiljs åt av kaminen.

Till sommaren har vi haft sommarhuset i 15 år. Från början fanns ju bara gamstugan och den var verkligen i dåligt skick. Vi startade med att dra ut 3 lager heltäckningsmattor, täta det läckande taket, slå ut väggar för att få en bättre planlösning, ta bort gammal sprucken golvparkett slipa och måla golvet, sätta in stora fönster mot sjön, byta dörr, måla all furu vit, nytt innertak, nytt kök, nytt badrum, ny el, nytt avlopp, rinnande vatten. Här kan man läsa om Gamstugans transformation och parallellt med att Gamstugan transformerades så styckebyggde vi Andersstugan från scratch med egen ritning och fogsvans , ja vi var lite yngre och mycket mer optimistiska, läs naiva, på den tiden. Här kan ni läsa mer om Andersstugan. Ibland är det roligt att titta tillbaka och se på allt man fått gjort och klappa sig själv på axeln lite, det är vi värda Anders och jag. Men visst vore det roligt att bygga nytt då skulle det bli ett mer året runt boende som även kunde utnyttjas på vintern. Jag fortsätter att drömma….

Drömmen om att bygga nytt sommarhus
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram