Helgfrukost måste väl ändå vara en av de mest njutbara saker här i livet? Särskilt när resten av dagen ligger framför en som ett oskrivet blad, inget planerat utom en PW i snön. Ordet frukost (frokoster) användes redan i fornsvenskan. Det kommer ursprungligen från det lågtyska vrokost (vro = tidig, jfr ty. früh) och har alltså från början avsett en måltid tidigt på dagen. På franska heter det le petit dejeuner som betyder den lilla måltiden, allt låter mycket bättre på franska eller hur?

Vi äter oftast frukost i köket när bara jag och Anders är hemma, annars, när vi är fler, sitter vi i matsalen.
Såg just att huvudmassage-grejen ligger kvar i fönstret som en inredningsdetalj, ha,ha,ha….

Stolarna har jag ropat in på Bukowskis och klätt om två gånger se här och här. Att klä om stolsitsar är ett billigt sätt att uppdatera inredningen, du behöver bara ett snyggt tyg, sax och en bra häftmaskin, världens enklaste DIY.
Swedish Grace servisen hänger fortfarande med som vårt vardagsporslin utökat med delar i färgen is. Färgen på kopparna och tallrikarna är i färgen blå, äggkopparna i färgen is.

Veckans tulpaner, svenskodlade såklart i en skön mix av färger.
Vasen Savoy, ett av mina bästa auktionsfynd.

Nu skall jag snöra på mig mina gamla slitna joggingskor, se här, och ta mig en PW runda med inslag av luffs. Skorna är två år gamla och jag köpte ju mina snygga vita Hoka Bondi 8 W i höstas se här, men de är så snygga och vita så jag vill bara ha dem när jag tränar inomhus. Men jag måste nog ta vit-oskulden på dem snart för jag har ju mina nya snygga Steve Madden sneakers som jag använde för första gången igår, ohhh det kändes så mycket vår att sätta på sig ett par sneakers istället för otympliga vinterkängor.
Nu tar jag tag i helgen snön till trots….

Le petit dejeuner, eller frukost som vi säger i Sverige
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram