Nu är det ljust när man kommer hem efter jobbet det gör det lättare för mig som är en månskensbloggare. Det är hopplöst att ta några bra bilder från oktober-februari när det är mörkt mest hela tiden. Idag hann jag gå en lång promenad med Molly och gå en runda i min lilla stadsträdgård och njuta av krokusen som har börjat blomma och av påskliljorna som har stora knoppar.

Så mysigt att kunna gå en liten trädgårdsrunda och se på allt som börjar sticka upp ur gräsmattan. I höstas planterade jag lite nya lökar och de har också börjat sticka upp lite här och var.

Mycket prat om Corona, eller Covid 19, just nu, idag skickade jag hem en kollega från jobbet som var jätteförkyld. Hur tänker man när man går till jobbet när det finns så mycket information överallt att man skall vara hemma när man är sjuk…… otroligt…..

Min palettblad växer så det knakar jag är lite rädd att den blir för ranglig. Det här Palettbladet är visserligen fint som det är, men jag vill gärna att det ska bli mer buskigt och då måste det klippas ned. Det här kan vara lätt ångestladdat första gången man gör det, det känns som om man massakrerar en växt som är fin. Men har du väl gjort det några gånger så är det ingen stor sak. Dessutom så blir ju resultatet så bra och du får en massa sticklingar på köpet.

Där du klipper kommer det att börja grena sig, men kom ihåg att du måste lämna några bladpar längst ned där det kan växa. Av den långa stjälken du klipper av blir det många sticklingar. Det är inte bara toppen som du kan rota, utan stambitar fungerar lika bra. Huvudsaken att det finns några blad. Det fina med stambitar som sticklingar jämfört med en toppstickling är att den redan är färdigtoppad. Den kommer att börja grena sig och bli en buskig planta av sig självt

Vi får se om jag vågar klippa till på palettbladet. Imorgon skall jag inte åka till gymmet tar en tur ut i spåret istället. En del gym har stängt läste jag idag.
Funderar också på att jobba hemifrån imorgon.

Krokus
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram