Vad bra allt gick idag, motorn var monterad och klar när vi kom till marinan, däcket på trailern hade hållit luften sedan vi pumpade det förra helgen, sjösättningen gick galant, motorn startade på första försöket och inga möss i stuga. Det är viktigt att fokusera på det som går bra och inte på det som går dåligt. Flaggstången blåste ner i vinter men den föll åt rätt håll. Anders har sågat bort nedre delen av flaggstången som var rutten och tänker återanvända det som är kvar ca 10,5 meter. Och nu sprakar det och knäpper här i stugan, elementen går på högvarv, knäpper och brasan sprakar borta i spisen. Jag är glad att jag slipper vara utomhus nu för det blåser nordan och skall bli minusgrader i natt. Molly har kurat ihop sig i soffan, hon var verkligen överlycklig att få komma ut på ön. Hon var så ivrig att komma på båten att de gamla benen var som nya igen när hon hoppade från bryggan till båten. Sedan skall hon stå i fören och speja när vi kör in i vår kanal till Sobryggan, öronen står rätt ut och hon ser ut som den flygande elefanten dumbo.

Jag köpte med mig en bukett svenskodlade tulpaner
men det var lite onödigt för ön var övesvärmad av blåsippor, jag skall försöka ta en bild av blåsippsängen imorgon.

Mysigt att komma ut och träffa trevliga ö-grannar som man inte sett på länge och få höra hur de har haft det under vintern.
Jag började med en storstädning för att städa ut vintern, hängde ut alla mattor och maddrasser, dammsög och såpade trägolven, dammtorkade alla ytor och bäddade rent. Så nu doftar det ljuvligt av såpa, eld, fotogenlampa och nybäddat bästa doftblandningen.
Vårt lilla vardagsrum i gamstugan, allt är inhandlat på loppis, auktion, blocket eller kvar från när vi övertog stugan, bra med återanvändning eller hur?

Rottingstolen ropade jag in för 6 år sedan se här

Men det fanns inte bara blåsippor på ön utan också Anemone Nemorosa, vitsippor. om än inte så många än och inte så stora. Jag satte dom i en fin äggkopp som jag ropade in på auktion för 2 år sedan, se här.

Man kanske skall isolera sig här ute till Pandemin är över, jag måste ju ändå jobba hemifrån, ja iallafall någon dag i veckan.

Ö-liv
Märkt på:                    
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram