Sommarhusen vid Marthas Vineyard har ofta panel av cederträspån och jag tycker att det är så himla fint. Man ser inte många sådana hus i Sverige kanske de inte håller för Sveriges kalla vintrar. Jag hittade det här fina huset på AirB&B.

Vilket underbart hus, typiskt husen vid Marthas Vineyard.

Marthas Vineyard är en ö som ligger söder om Cape Cod i Massachusetts, USA. Ön är känd för sina många sommarhus. Till Ön kommer man bara med båt.
1974 filmade Steven Spielberg filmen Hajen på Marthas Vineyard de flesta scenerna spelades in i byn Menemsha. Spielberg valde ortsbefolkningen för rollerna och juni 2005 firade ön 30 årsjubileum av filmen.
John Belushi och Bill Clinton är några av de kändisar som firar sina somrar på Martas.

Moelven skriver: Spån av cederträ passar mycket bra att klä ytterväggar och tak med. Cederträspånen har naturligt vackra färgvariationer i brunt, gult och rött och ett naturligt skydd mot röta. Med Cederträspån i Prima kvalitet från Moelven får du spån som är 100% fria från kvist och av ren kärnved. Det betyder att de håller formen mycket bra och inte spricker. Cederträspån klarar sig bra utan behandling och får med tiden en vackert grå färg. Hållbarheten är lång. Som väggspån ca 40 till 50 år och mer än så, beroende på placering, montering och hur ytan tas om hand. Som takspån är motsvarande 25 till 40 år.

Till och med ett garage kan bli fint med cederspån.

Vad tror ni är det en hit på en Mälar-ö?

Ja varför inte, då är det bara att börja spika 🙂

Väggpanel a la Marthas Vineyards
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram