Ända sedan jag flyttade in i Villa Ormberget har våran stora balkong som går utanför tre sovrum på ovanvåningen varit mitt sorgebarn. Det har funnits sprickor i balkongen som jag tillfälligt tätat med någon slags medel som har fungerat ok under några år. Men nu i somras efter en regnskur såg jag att det hade bärjat läcka igen. Och vad jag då är rädd för är frostsprängningar på vintern. Jag tog kontakt med en bekant som jobbat med balkongrenoveringar och frågade om han hade någon bra kontakt som jag kunde anlita för att fixa vår balkong. “Jag kommer och tittar på balkongen imorgon” meddelade min bekant. Vår balkongexpert tyckte att balkongen var i fint skick och han skulle skaffa fram lite material som vi kunde lägga på balkongen som skydd och även färg för ovansidan och undersidan. För det är inte bara det här med frostsprängningarna utan balkongen har verkligen sett helt förskräcklig ut, både på undersidan och överssidan. Balkongexperten levererade allt material plus penslar och rollers i Juli och de har legat i garaget sedan dess. Men den här helgen hade vi bestämt att vi skulle skrida till verket med vår balkongrenovering.

Anders tvättade av balkongen för 3 helger sedan med högtryckstvätten så att den skulle hinna torka innan jobbet med Betoflexen satte igång. Först slipa och skrapa bort lös färg.

Sedan måla på Betoflexen som är en slags cementbaserad ytbeläggning, ett lager idag och ett imorgon. Sedan skall det målas med en grå färg på ovansidan och Stockholmsvitt på undersidan, hurra det kommer att bli så fint. Vi använder ju inte balkongen alls men det är ju kul att den ser lite fräsch ut.

Hanna är hemma den här helgen och hon passade på att snygga till Molly.

Det är ju oftast Anders som är den som får jobba mest i våra gemensamma projekt så jag passade på att bädda rent i sängarna så gjorde jag också lite nytta.
Jag är fortfarande nöjd med min färgsättning i vårt sovrum som jag gjorde om för 3 år sedan se härhärhär och här.

Nu kanske vi tar en tur till det stora shoppingcentret med hela familjen.

Lajva hantverkare
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram