Hemarbetet väntas fortsätta 2022 enligt en ny Sifo-undersökning som visar att de som jobbat hemifrån under 2021 även kommer fortsätta jobba hemma under 2022. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. Vikten av att ha ett mer varaktigt och smidigt hemmakontor blir därför än mer väsentligt, inte minst för att undvika fysiska problem som arbete vid köksbord eller i soffan kan innebära.
Hela 42 procent jobbade hemifrån under 2021 och under 2022 väntas 41 procent arbeta hemma några dagar i veckan. I storstäderna är det dessutom ännu vanligare med hemarbete. Här har varannan (54 procent) i någon mån jobbat hemifrån och i Västerås har hela 58 procent gjort det!
Pandemin är inte över och det blir allt viktigare att se över sitt hemmakontor och ytorna i sitt boende, vilka blir navet för både arbete, umgänge, träning och återhämtning. Vanligast i år och även nästa år är att jobba hemifrån några dagar i veckan, något som en av fem svenskar (20 procent) gör och kommer fortsätta göra under 2022. Undersökningen visar vidare att nästan varannan (44 procent) i dagsläget har en ergonomisk anpassad arbetsplats hemma, men det finns många (29 procent) som inte har det. Här hemma har jag min arbetsplats med en skön och snygg kontorsstol och någon timme varje dag använder jag en pilatesboll som stol.

Här kommer 3 handfasta tips på förvaringslösningar vid hemarbete:

Ett flexibelt kontor
Det bästa är om man har ett rum som kan användas som kontor, oftast får det tjäna som gästrum och kontor,
där jag kan arbeta ostört och stänga dörren om mig.
När jag slutar för dagen kan jag lämna rummet och stänga dörren och på så sätt skilja på jobb och fritid åt.

Utnyttja höjden i hemmet och se över djupet på hyllor
Använd väggar till hyllsystem för förvaring åt kontorsmaterial. Alldeles för djupa hyllor skapar lätt oordning och döda ytor. Skaffa istället grundare hyllor, eller ännu hellre utdragbara backar som kan placeras tätt. Du får plats med mer och det blir lättare att hålla ordning.

Göm prylar och papper i snygga lådor och pärmar/pappersförvaring
För att slippa klutter använd snygga lådor och förvara kontorsgrejor, pysselgrejor eller saker du inte vill ha framme.
På så sätt får du en effektiv och prydlig förvaringsyta.

Här, här och här kan du se hur jag tänkte när jag fixade mitt hemmakontor.

Hemmakontoret fortsätter 2022?
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram