Eftersom halva vårt vardagsrum väntar på de nya sofforna, se här, och ny matta och soffbord ärvt från Anders mamma som skall hämtas i helgen så fokuserar jag på den andra delen av vardagsrummet som är lite mer klart. Vårt vardagsrum som är enormt, säkert över 70 kvm i vinkel, inte helt lättmöblerat i mitten där vi för närvarande har en bibliotekshörna med läsplats, bokhyllor och ett piano. Men matdelen närmast köket har inte ändrats mycket sedan jag målade om vitrinskåpet,  härhär och här, och det var 4 år sedan. Nu när man börjar boa in sig inför höst och vinter så blir insidan av Villa Ormberget viktigare än utsidan och jag börjar titta med kritiska blickar på hur det ser ut egentligen man blir lätt hemmablind. Jag köper inte så mycket nytt, ja sofforna då, men jag flyttar runt möbler, lampor och annan inredning och på så sätt kan samma inredning skapa ett nytt uttryck. Här har jag flyttat lampan som jag fick av mamma för några år sedan och som jag satte en ny grön lampskärm på mitt lilla kitchiga sidebord som jag köpte på auktion och bytte knoppar på se här.

Stolarna är IKEA från 50-talet inropade på Bukowskis och omklädda av mig. Bordet köpte jag i retrobutiken Gavel 25 som tyvärr upphörde för några år sedan.
Häromdagen visade Anders mig några stolar som han tyckte vi skulle ha istället för mina gamla omklädda IKEA stolar, de här tyckte han var snygga, no shit…. Med en unik form har den ikoniska CH24 Wishbone Chair av Hans J. Wegner en speciell plats i den moderna designvärlden. Med tiden har Wishbone Chair vunnit erkännande som den perfekta stolen och fångat essensen av modern dansk design. Anders vem vill inte ha en Wishbone stol? Kanske en present till farsdag….

Drinkvagnen i teak köptes in på Bukowskis 2018

Nu när det är bara Anders och jag här hemma så är köket alltid välstädat och smulfritt.

Dags att börja boa in sig.
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram